В подходяща тава за печене, намазана с олио или зехтин, се поставя нарязания на порции, измит и почистен заек. Към него се прибавят гъбите, нарязани или пък, ако са по-дребни, цели.
Прибавят се нарязания на ситно лук, скилидките чесън, пръчките канела, сол и черен пипер на вкус и нарязания на кръгчета или дребни кубчета салам чоризо.
Доматите от консервата се нарязват на средни парченца. След това се слагат в купа заедно с бялото вино и се добавя щедро зехтин. Всичко това се изсипва при заека и се разбърква хубаво така, че да има от всички продукти навсякъде.
Ястието се слага във фурната и се пуска на максимум температура. След като заври се покрива с фолио и се пече до готовност още час и половина, докато месото само се отделя от костта.