Печено заешко с чоризо и гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. канела кори
- 1 бр. заек
- 90 г чоризо
- 400 г домати консерва
- 1 бр. зехтин
- 1 бр. сол
- 1 вр. магданоз пресен
- 250 г гъби печурки
- 1 гл. лук кромид стар
- 5 ск. чесън стар
- 2 бр. дафинов лист
- 1.50 ч.л. вино бяло
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
В подходяща тава за печене, намазана с олио или зехтин, се поставя нарязания на порции, измит и почистен заек. Към него се прибавят гъбите, нарязани или пък, ако са по-дребни, цели.
-
Прибавят се нарязания на ситно лук, скилидките чесън, пръчките канела, сол и черен пипер на вкус и нарязания на кръгчета или дребни кубчета салам чоризо.
-
Доматите от консервата се нарязват на средни парченца. След това се слагат в купа заедно с бялото вино и се добавя щедро зехтин. Всичко това се изсипва при заека и се разбърква хубаво така, че да има от всички продукти навсякъде.
-
Ястието се слага във фурната и се пуска на максимум температура. След като заври се покрива с фолио и се пече до готовност още час и половина, докато месото само се отделя от костта.