Начало > Основни ястия > Печено заешко с чоризо и гъби

Печено заешко с чоризо и гъби

Печено заешко с чоризо и гъби
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. канела кори
  • 1 бр. заек
  • 90 г чоризо
  • 400 г домати консерва
  • 1 бр. зехтин
  • 1 бр. сол
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 250 г гъби печурки
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 5 ск. чесън стар
  • 2 бр. дафинов лист
  • 1.50 ч.л. вино бяло
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. В подходяща тава за печене, намазана с олио или зехтин, се поставя нарязания на порции, измит и почистен заек. Към него се прибавят гъбите, нарязани или пък, ако са по-дребни, цели.

  2. Прибавят се нарязания на ситно лук, скилидките чесън, пръчките канела, сол и черен пипер на вкус и нарязания на кръгчета или дребни кубчета салам чоризо.

  3. Доматите от консервата се нарязват на средни парченца. След това се слагат в купа заедно с бялото вино и се добавя щедро зехтин. Всичко това се изсипва при заека и се разбърква хубаво така, че да има от всички продукти навсякъде.

  4. Ястието се слага във фурната и се пуска на максимум температура. След като заври се покрива с фолио и се пече до готовност още час и половина, докато месото само се отделя от костта.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?