Печени пилешки гърди в марината



минути

порции

сложност
Съставки
- 6 бр. пилешки гърди
- 1/4 ч.ч. оцет ябълков
- 3 с.л. горчица
- 3 ск. чесън стар
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 6 с.л. зехтин
- 1 бр. лайм
- 1 бр. лимон
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват ябълковия оцет, горчицата, чесъна, сока от лайм, лимоновия сок, кафявата захар, солта, пипера и зехтина.
-
Пилешките гърди се слагат в сместа. Покриват се и се оставят да се мариноват за 8 часа.
-
След като месото е готово, скарата се нагрява на висока степен и се намазнява леко.
-
Пилето се слага на нагорещената скара и се пече 6 до 8 минути от всяка страна.