Начало > Основни ястия > Печена сьомга със сос от грейпфрут и лук

Печена сьомга със сос от грейпфрут и лук

Печена сьомга със сос от грейпфрут и лук|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Филетата от сьомга се осоляват от всички страни и се запичат в предварително загрята на 180 С фурна за 18 минути.

  2. Докато рибата се пече, се приготвя сосът.

  3. Единият грейпфрут внимателно се почиства от кората и се разделя на парченца, като на всяко се маха ципата и се разрязва на две.

  4. От другия грейпрут се изтисква сокът и се прибира на студено.

  5. В средно голям котлон се загрява захтинът на средна температура.

  6. Добавя се ситно нарязаният лук и леко се запържва до златисто - около 4 минути.

  7. Добавят се джинджифилът (ситно нарязан), лютият червен пипер, медът, сокът от грейпфрут и сместа се оставя да къкри, докато изври приблизително наполовина. (отнема около 10 минути)

  8. Сосът се маха от котлона и се подправя с лимоновия сок и сол на вкус.

  9. Преди сервиране, към соса се добавят парченцата грейпфрут и накълцаните на дребно листа босилек.

  10. Котлетите от сьомга се поставят в подходящ съд и се заливат със соса.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?