Фурната се загрява на 160 С и в най-долната част се слага.
Внимателно се маха кожата от свинския бут. Това става, като се прокара дълбок разрез по цялата дължина на бута, после кожата се захваща от вътрешната страна и се отделя на 1 парче. Маста трябва да остане върху бута.
С малък остър нож и леко се нарязва повърхността на бута (на около 1 см. дълбочина) на кареобразни фигури за декорация.
В ъглите на всеки ромб се забожда по 1 розичка карамфил за украса.
Овкусява се добре със сол и черен пипер.
Бутът се намазва с горчицата и се пече 20 минути, докато шунката не почне да хваща леко кафява коричка.
Смесват се меда, ябълковия сок, захарта и шерито в тиган, на среден огън. При постоянно разбъркване се готвяр 2-3 минути, докато медът и захарта се разтопят напълно.
Бута се залива със соса.
Пече се, като от време на време месото се полива със соса от тавата. Готвенето отнема около час или докато шунката придобие кафеникаво-златиста коричка.