Начало > Основни ястия > Печена патица

Печена патица

Печена патица|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Солта се разтваря в голяма купа с вода и патицата се накисва за 1 час. Изважда се и се маринова.

  2. Марината - смесват се уни сос, соев сос, балсамико, пипер, сок и кората от лимона. Патицата се натърква и се слага в тенджера с решетка на дъното. Налива се малко вода и патицата се слага да се вари на пара. Когато месото омекне, капака се сваля и патицата се запича от двете страни.

  3. Мазнината от соса се отделя. Останалата част от соса се сгъстява с малко нишесте, разтворено в студена вода.

  4. Поднеся се с гарнитура по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?