Начало > Основни ястия > Паста с пилешко месо

Паста с пилешко месо

Паста с пилешко месо|escape
30
x6
1
30
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кипва се тенджера с подсолена вода. Пастата (за предпочитание лингуини, но може и друга по избор) се сварява според указанията.

  2. В тиган се загрява зехтин. Добавят се нарязания лук и пресования чесън, сотират се за 2 минути.

  3. Прибавят се пилешките гърди (без кост и нарязани на кубчета). Готви се до готовност на месото, като се разбърква периодично.

  4. Температурата се намалява. Добавят се артишока (от консерва), доматите, сиренето, магданоза, лимоновия сок, ригана и пастата. Разбърква се.

  5. Подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с лимон. По желание, може да се поръси с пармезан.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?