Паста с пилешко месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. лингуини
- 1/2 гл. лук червен
- 1 с.л. зехтин
- 2 ск. чесън стар
- 500 г пилешки гърди
- 1 бр. артишок консерва
- 1 бр. домати
- 1/2 ч.ч. сирене краве
- 1/2 вр. магданоз пресен
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 ч.л. риган
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Кипва се тенджера с подсолена вода. Пастата (за предпочитание лингуини, но може и друга по избор) се сварява според указанията.
-
В тиган се загрява зехтин. Добавят се нарязания лук и пресования чесън, сотират се за 2 минути.
-
Прибавят се пилешките гърди (без кост и нарязани на кубчета). Готви се до готовност на месото, като се разбърква периодично.
-
Температурата се намалява. Добавят се артишока (от консерва), доматите, сиренето, магданоза, лимоновия сок, ригана и пастата. Разбърква се.
-
Подправя се със сол и пипер на вкус и се сервира с лимон. По желание, може да се поръси с пармезан.