Начало > Основни ястия > Паста Макарония ту фурну (Кипър)

Паста Макарония ту фурну (Кипър)

Паста Макарония ту фурну (Кипър)|escape
50
x5
1
50
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 500 г кайма
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 ск. чесън стар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 1 пак. макарони
  • 10 с.л. зехтин
  • 10 с.л. брашно тип 500
  • 5 ч.л. краве прясно мляко
  • 3 ч.ч. вода
  • 2 бр. яйца

Начин на приготвяне

  1. Лука и чесъна се сотират за кратко и се добавя каймата. Овкусява се със сол и пипер, накрая се добавя и магданоз и, по избор, малко домати. Разбърква се.

  2. През това време макароните се сваряват. Използва се паста по избор.

  3. В дълбок тиган, на слаб огън, се слагат 10 с.л. олио или зехтин. Прибавят се 10 с.л. брашно, 5 ч.ч. мляко, 4 ч.ч. вода и 2 яйца. Овкусява се по желание. Сосът се разбърква до сгъстяване.

  4. Пастата се изсипва в тавичка, отгоре се разпределя месната смес и се изсипва соса.

  5. Пече се на 180-200 С, в зависимост от фурната, до суха клечка.

  6. Накрая ястието може да се поръси с халуми, сирене или кашкавал, и отново да се запече леко.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?