Паста Макарония ту фурну (Кипър)
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Лука и чесъна се сотират за кратко и се добавя каймата. Овкусява се със сол и пипер, накрая се добавя и магданоз и, по избор, малко домати. Разбърква се.
-
През това време макароните се сваряват. Използва се паста по избор.
-
В дълбок тиган, на слаб огън, се слагат 10 с.л. олио или зехтин. Прибавят се 10 с.л. брашно, 5 ч.ч. мляко, 4 ч.ч. вода и 2 яйца. Овкусява се по желание. Сосът се разбърква до сгъстяване.
-
Пастата се изсипва в тавичка, отгоре се разпределя месната смес и се изсипва соса.
-
Пече се на 180-200 С, в зависимост от фурната, до суха клечка.
-
Накрая ястието може да се поръси с халуми, сирене или кашкавал, и отново да се запече леко.