Палачинки със зелен лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 40 г масло
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 връзка зелен лук
- 160 г брашно
- 250 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша. Прибавят се киселото мляко и ситно нарязаният зелен лук.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
-
Преди поднасянето палачинките може да се намажат с мед или конфитюр, да се навият на рула или да се прегънат на триъгълници.
-
Допълнително може да се гарнират със сметана или сладолед.