Овнешко с магданоз
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг овнешко месо
- 3 гл. лук кромид стар
- 20 г краве масло
- 3 бр. яйчен жълтък
- 200 г сметана квасена
- 2 вр. магданоз пресен
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на парчета, а лука - на ситно.
-
Слагат се в тенджера под налягане, заливат се с 1 чаша гореща вода и се посоляват. Капака се затваря и се оставя да се вари на тих огън около 30 минути.
-
Когато месото е сварено, се прибавят маслото и нарязания магданоз.
-
Ястието се сваля от огъня и се застройва с жълтъците и сметаната.
-
Сервира се гарнирано с лимон.