Начало > Основни ястия > Овнешко с магданоз

Овнешко с магданоз

Овнешко с магданоз|escape
50
x5
1
50
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 кг овнешко месо
  • 3 гл. лук кромид стар
  • 20 г краве масло
  • 3 бр. яйчен жълтък
  • 200 г сметана квасена
  • 2 вр. магданоз пресен
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на парчета, а лука - на ситно.

  2. Слагат се в тенджера под налягане, заливат се с 1 чаша гореща вода и се посоляват. Капака се затваря и се оставя да се вари на тих огън около 30 минути.

  3. Когато месото е сварено, се прибавят маслото и нарязания магданоз.

  4. Ястието се сваля от огъня и се застройва с жълтъците и сметаната.

  5. Сервира се гарнирано с лимон.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?