Оризова салата със сьомга



минути

порции

сложност
Съставки
- 6 с.л. зехтин
- 2 бр. моркови
- 200 г пушена сьомга
- 300 г броколи
- 1 ч.л. сол
- 250 г ориз арборио
- 100 г фасул зелен
- 6 с.л. оцет ябълков
Начин на приготвяне
-
Ориза се сварява в подсолена вода, отцежда се и се оставя настрани да се охлади.
-
Отделно в подсолена вода се сваряват ситно нарязаните моркови и замразения зелен фасул. Когато омекнат, се добавят за 5 минути броколите.
-
В купа се изсипва ориза и се овкусява с оцет и зехтин, за да стане сочен. Прибавят се зеленчуците и накъсаната сьомга.
-
Разбърква се леко, за да се запазят цели зеленчуците, и се сервира.