Начало > Десерти > Орехова торта кокос и ликьор

Орехова торта кокос и ликьор

Орехова торта кокос и ликьор
80
x10
1
80
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За блата в купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Постепенно се прибавят 5 с.л. брашно и се разбърква до сгъстяване на сместа. Прибавят се и 300 г смлени орехови ядки.

  2. Сместа се изсипва във форма, покрита с хартия за печете. Пече се около 30-40 мин на 170 С.

  3. Изважда се от фурната и се изчаква да се охлади напълно. Блата се разрязва на две части и се напоява добре с ликьор или ром.  

  4. За крема се кипват 500 мл мляко и се добавя пудрата захар. Отделно се разбиват 2-3 с.л. брашно с останалото мляко и при непрекъснато разбиване се добавят към горещото мляко. Овкусява се с ванилия и се бърка до сгъстяване на сместа.

  5. След като кремът се охлади напълно, се смесва и разбива внимателно с предварително разбитото на пяна меко, охладено масло. 

  6. Блатовете се намазват с охладения крем.

  7. Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и се покрива с кокосови стърготини. Поръсва се със смлени орехови ядки. По желание се полива с малко горещ карамел. 

  8. Тортата се поставя за няколко часа в хладилник преди да се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?