За блата в купа се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Постепенно се прибавят 5 с.л. брашно и се разбърква до сгъстяване на сместа. Прибавят се и 300 г смлени орехови ядки.
Сместа се изсипва във форма, покрита с хартия за печете. Пече се около 30-40 мин на 170 С.
Изважда се от фурната и се изчаква да се охлади напълно. Блата се разрязва на две части и се напоява добре с ликьор или ром.
За крема се кипват 500 мл мляко и се добавя пудрата захар. Отделно се разбиват 2-3 с.л. брашно с останалото мляко и при непрекъснато разбиване се добавят към горещото мляко. Овкусява се с ванилия и се бърка до сгъстяване на сместа.
След като кремът се охлади напълно, се смесва и разбива внимателно с предварително разбитото на пяна меко, охладено масло.
Блатовете се намазват с охладения крем.
Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и се покрива с кокосови стърготини. Поръсва се със смлени орехови ядки. По желание се полива с малко горещ карамел.
Тортата се поставя за няколко часа в хладилник преди да се сервира.