Орехов сладкиш с нескафе
минути
порции
сложност
Съставки
- 8 бр. яйца
- 80 г захар
- 250 ч.ч. орехови ядки смлени
- 30 г какао
- 2 пак. шушулка ванилия
- 200 г пудра захар
- 200 г краве масло
- 300 мл краве кисело мляко
- 40 г брашно тип 500
- 30 г кафе, разтворимо
Начин на приготвяне
-
Белтъците и захарта се разбиват на сняг. Прибавят се жълтъците, смлените орехи, какаото и ванилията.
-
Всичко се разбърка и се изсипва в тава, застлана с хартия и намазана с масло.
-
Пече се в умерена фурна, до готовност.
-
След като изстине, се раделя по дължина на две равни части.
-
За крема млякото и брашното се варят до сгъстяване и се оставят да изстинат. Маслото се разбива със захарта до побеляване.
-
Двата крема се смесват и се прибавя нескафе и се разбърква добре.
-
С крема се намазва едната част. Върху нея се поставя другата и най-отгоре също се намазва с крем.