Начало > Основни ястия > Мусака с моркови и заливка от крема сирене

Мусака с моркови и заливка от крема сирене

Мусака с моркови и заливка от крема сирене |escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 8 бр. моркови
  • 5 с.л. олио
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 500 г кайма
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 стр. целина листа
  • 1 ч.ч. бульон зеленчуков
  • 3 бр. яйца
  • 3 с.л. сметана квасена
  • 1 пак. сирене крема

Начин на приготвяне

  1. Морковите се сваряват за кратко, не трябва да са прекалено меки.

  2. В мазнината се задушават месото и ситно нарязания лук.

  3. Като се изпари водата, се добавят солта, черния пипер и целината. Разбърква се добре.

  4. В тавичка се нареждат половината моркови, нарязани на кръгчета, изсипва се месото и се покрива с останалите моркови.

  5. Залива се с бульона и се пече за 30 минути.

  6. Яйцата, сметаната и крема сиренето се разбиват.

  7. Мусаката се залива с яйчената смес и се запича за още малко до стягане на заливката.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?