Млечна баница с лапад



минути

порции

сложност
Съставки
- 500 г кори за баница
- 300 г лапад
- 250 г сирене краве
- 4 бр. яйца
- 500 мл краве прясно мляко
- 0.75 г краве масло
- 1 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
-
Лападът се измива и се нарязва на ивици, след което се задушава в половината от маслото.
-
Щом омекне, се отстранява и се размесва с натрошеното сирене.
-
Корите се редят в намаслена тавичка, поръсват се с олио и върху тях се разпределя плънката.
-
Баницата се нарязва на квадрати, залива се с разбитите мляко и яйца, след което се добавят и парчета от останалото масло.
-
Пече се в загрята фурна първо на висока, после на умерена температура.