Начало > Десерти > Мини виндбойтели с конфитюр от вишни

Мини виндбойтели с конфитюр от вишни

Мини виндбойтели с конфитюр от вишни|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В касерола се налива 1 ч.ч. топла вода, слагат се солта и маслото. След като водата кипне, се изсипва постепенно брашното. Разбърква се с дървена лъжица.

  2. От общо 110-те грама краве масло, 80 грама се използват за тестото, а 30 грама - за крема.

  3. Докато още е топло, тестото се прехвърля в купа и към него се прибавя първото яйце. С миксер се разбива сместа. По същия начин се добавят и разбъркват и останалите яйца.

  4. Полученото тесто се поставя в сладкарски пош или шприц.

  5. В тава върху хартия за печене се шприцоват топчета, малко по-големи от орех, с разстояние между тях около 3-4 см. Фурната се загрява до 220 С.

  6. Виндбойтелите се изпичат за 10 минути. Температурата се намалява до 160 С и се пекат още 10 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят напълно.

  7. Жълтъците за крема се разбиват със захарта, смесват се с кипналото прясно мляко и, след разбиване с тел, сместа се връща обратно в касеролата.

  8. Нишестето се залива с 2.с.л. топла вода, разбърква се и се оставя да се разтвори.

  9. Добавя се към млякото и се варят заедно на тих огън за около 2-3 минути, като непрекъснато се бърка с тел до сгъстяване на сместа. Накрая се добавят лимоновата кора и сока. Овкусява се с ванилията.

  10. Касеролата се сваля от котлона. Добавя се и маслото. Разбърква се, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.

  11. Студеният крем се поставя в шприц със звездовиден накрайник. Изстиналите виндбойтели се разрязват внимателно на две (дъно и шапка).

  12. На дъното се поставя по 1 с.л. от конфитюра от вишни, с помощта на шприц се оформят красиви топчици и отгоре се похлупва с горната изрязана част от виндбойтелите.

  13. По желание може да се полеят с карамел. Оставят се да престоят 2-3 часа в хладилник.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?