Мекици с козуначено тесто
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Брашното се слага в купа, прави се кладенче и се оставя на топло.
-
Маята се натрошава и се размива с малко мляко, щипка захар и щипка брашно. Оставя се на топло под капак.
-
Яйцата се разбиват със захарта и се слага останалото мляко.
-
В кладенчето се изсипват маята и яйчената смес. Замесва се тесто, като се слагат постепенно 100 мл олио. Оставя се да втаса.
-
Тестото се разточва на кора, дебела около 1 см и се изрязват кръгове с голяма чашка. Промушват се с пръст в средата и се изпържват в загрятото олио.
-
Поднесят се, докато са топли, поръсени с пудра захар или със сладко.