Начало > Тестени > Мекици Лангош (Унгария)

Мекици Лангош (Унгария)

Мекици Лангош (Унгария)|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В малък съд солта се разтваря във водата. В друга купа се смесват прясотото брашно със сухата мая. Добавя се солената вода и се разбърква. Ще се получи много лепкаво, затова може да се добави още малко брашно. Бърка се с дървена лъжица или с ръце, докато спре да лепне.

  2. Тестото се оставя да втаса в купата, покрито с чиста кърпа. Оставя се за 30-40 минути, да удвои размера си.

  3. Тестото се изважда на набрашнена повърхност и се разточва в квадратна форма. Изрязват се парчета с голяма чаша с диаметър 10 см, колкото бройки се получат.

  4. Всяка се разтегля с ръце. Трябва по края да е по-дебело, в сравнение с центъра. Оставят се за още 30 минути да втасат повторно.

  5. В тиган със загрята мазнина мекичките лонгуш се пържат на партиди.

  6. Сервират се докато са топли. Всяка се намазва със сметана, смесена с чесън на прах, и се поръсва с настърган кашкавал. Вместо чеснов прах, можете да се използва пресен, зелен чесън, ситно нарязан.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?