Начало > Десерти > Медена торта с орехи и маскарпоне

Медена торта с орехи и маскарпоне

Медена торта с орехи и маскарпоне|escape
9
x12
3
9
минути
x12
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на блатовете се разбиват яйцата, меда и захарта до побеляване, трябва да се получи гъст крем. Добавят се брашното, какаото и орехите постепенно, като се бърка с шпатула. Изсипва се във форма за торти с предварително поставена хартия за печене. Сладкиша се пече на 200 градуса, като се проверява с клечка. Трябва да се внимава да не се препече, защото блата е орехов. След като е готов се разделя на две равни части. 

  2. За сиропа се карамелизира захарта и докато е още гореща, се залива със студена вода. Бърка се до пълното разтваряне на захарта във водата. 

  3. За крема в купа се смесват маскарпонето и пудрата захар, и се разбиват на ниска степен с миксер. Добавя се заквасената сметана и се разбърква докато се получи пухкав крем. 

  4. За сглобяването на тортата се използва ринг или подходяща форма, трябва да има борд отстрани, защото първоначално крема е по течен и изисква време за да стегне. 

  5. Първо се поставя единият блат, сиропира се обилно с карамеления сироп и се намазва с половината количество от крема. Върху него се поставя другият блат, сиропира се и се намазва с останалия крем. 

  6. Най-отгоре тортата се поръсва със смлени орехови ядки. 

  7. След това тортата се поставя в хладилник да стегне минимум 8 часа преди сервиране.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?