Начало > Десерти > Линцер торта

Линцер торта

Линцер торта|escape
50
x12
1
50
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лешниците се смилат и към тях се добавят захарта, маслото, брашното, яйцата без 1 жълтък, ванилията. Замесва се тесто. Отделя се 1/3 от него.

  2. Тестото се разстила в тавичка и се прави ръбче. Взимат се плодове - от компот, печени, замразени или от сладко. Преди да се използват се изцеждат в цедка.

  3. Плодовете се нареждат. Към останалото тесто се добавя още малко брашно. Разточва се и се нарязва на ленти. Нареждат се като решетка върху плода. Намазва се с жълтъка.

  4. Пече се на 180 С 45-50 минути в предварително загрята фурна.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?