Линцер торта
минути
порции
сложност
Съставки
- 700 г плодове
- 2 бр. шушулка ванилия
- 200 г масло
- 3 бр. яйца
- 200 г лешници
- 200 г захар
- 300 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Лешниците се смилат и към тях се добавят захарта, маслото, брашното, яйцата без 1 жълтък, ванилията. Замесва се тесто. Отделя се 1/3 от него.
-
Тестото се разстила в тавичка и се прави ръбче. Взимат се плодове - от компот, печени, замразени или от сладко. Преди да се използват се изцеждат в цедка.
-
Плодовете се нареждат. Към останалото тесто се добавя още малко брашно. Разточва се и се нарязва на ленти. Нареждат се като решетка върху плода. Намазва се с жълтъка.
-
Пече се на 180 С 45-50 минути в предварително загрята фурна.