Лингуини с аспержи и омар
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/1.png)
![Лингуини с аспержи и омар|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4056.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 250 г лингуини
- 1 ч.ч. аспержи
- 1 ч.ч. гъби
- 2 с.л. краве масло
- 180 г месо от омар
- 70 мл сметана течна
- 70 мл краве прясно мляко
- 100 г пармезан
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се и се оставя настрани.
-
През това време в голям тиган се слагат нарязаните аспержи и гъби заедно с маслото за 5 минути да се запържат.
-
Добавят се месото от омар, млякото и сметаната. Оставя се да се загрее.
-
Пастата се слага в тигана. Добавя се рендосания пармезан и се овкусява.
-
Готви се за още 2-3 минути и се сервира веднага.