Лингуини с аспержи и омар



минути

порции

сложност
Съставки
- 250 г лингуини
- 1 ч.ч. аспержи
- 1 ч.ч. гъби
- 2 с.л. краве масло
- 180 г месо от омар
- 70 мл сметана течна
- 70 мл краве прясно мляко
- 100 г пармезан
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се и се оставя настрани.
-
През това време в голям тиган се слагат нарязаните аспержи и гъби заедно с маслото за 5 минути да се запържат.
-
Добавят се месото от омар, млякото и сметаната. Оставя се да се загрее.
-
Пастата се слага в тигана. Добавя се рендосания пармезан и се овкусява.
-
Готви се за още 2-3 минути и се сервира веднага.