Лимонов сладкиш



минути

порции

сложност
Съставки
- 185 г масло
- 2.25 ч.ч. захар
- 3 ч.ч. брашно тип 500
- 1 щипка сол
- 4 бр. яйца
- 0.75 ч.ч. лимонова кора
- 0.75 ч.ч. лимонов сок
- 1/2 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С. Намаслява се тавичка и се покрива с хартия за печене.
-
За коричката маслото и ½ ч.ч. захар се разбиват с електрически миксер, докато се получи бяла смес.
-
Смесват се 2 ч.ч. брашно и солта, и започва да се добавя от маслената смес, докато се разбива с миксера на ниска степен.
-
Тестото се слага върху набрашнен плот и се оформя на топка.
-
С набрашнени ръце се слага в тавата и се притиска, за да се образува кора.
-
Пече се за 15 до 20 минути, докато стане светло кафяво. Оставя се да изстине върху решетка. Фурната се оставя включена.
-
За лимоновия слой се разбиват яйцата, 1 2/3 ч.ч. захар, лимоновата коричка, лимоновия сок и 2/3 ч.ч. брашно.
-
Сместа се изсипва върху коричката и се пече за 25 – 30 минути.
-
Сладкиша се оставя да се охлади на стайна температура, нарязва се на квадрати и се поръсва с пудра захар.