Начало > Десерти > Лава кейк

Лава кейк

Лава кейк|escape
Източник: foodphotography.bg
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сложете яйцата в голяма купа и ги разбийте на пяна. Добавете захарта и разбийте, докато сместа стане светло жълта и се сгъсти.

  2. Начупете шоколада на парчета, сложете в огнеупорна купа и разтопете на водна баня.

  3. В края добавете маслото и разбъркайте добре, докато се разтопи. Свалете от котлона и охладете за минута, като разбърквате.

  4. Към добре разбитите яйца добавете ванилията, щипка сол, портокалова кора и брашното и разбъркайте добре.

  5. Разбийте до гладкост и прибавете разтопените шоколад и масло и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

  6. Загрейте фурната до 200 градуса. Намаслете с тънък слой масло купички за суфле, поръсете с малко галета дъното и стените и подредете в тавичка за печене.

  7. Разпределете сместа в купичките и печете 12 -13 минути, докато отгоре сместа стане хрупкава, а в средата остане мека.

  8. Извадете кейковете от фурната, изчакайте минута и минете по края на формичките с тънък нож, за да отделите добре от стените. Обърнете в чинийки за сервиране и поръсете с пудра захар, какао или настърган шоколад. Поднесете с пресни плодове или топка сладолед.

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?