Кюфтета от броколи и извара
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Броколите се бланшират в солена вода, докато омекнат или се задушават на пара. Отцеждат се много добре. Нарязват се на ситно. Няма нужда от пасиране, защото оформянето на кюфтенца става по-трудно.
-
Смесват се с изварата, яйцето, посоляват се, ако изварата е безсолна. Добавя се брашното. Ако броколите не са отцедени достатъчно и сместта е течна се добавя още брашно.
-
Оформят се сплескани кюфтета и се пържат в сгорещена мазнина. Внимава се да не се разпаднат, когато се обръщат.
-
По желание може да се сложат различни зелени подправки, като магданоз или копър. Могат да се сервират със сос от кисело мляко и чесън.
-
Могат да бъдат и изпечени във фурна, наредени върху готварска хартия за печене.