Начало > Вегетариански и веган > Кюфтенца от леща и печени чушки

Кюфтенца от леща и печени чушки

Кюфтенца от леща и печени чушки|escape
40
x3
1
40
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 бр. яйца
  • 2 с.л. брашно тип 500
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 2 ч.ч. леща
  • 3 с.л. олио
  • 6 бр. чушки печени

Начин на приготвяне

  1. Лещата се измива, сварява и хубаво се отцежда от водата.

  2. Лука и печените чушки се нарязват много на ситно. За тази рецепта червените са за предпочитане.

  3. Смесват се лещата, чушките и лука. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

  4. Отделно се разбива едно яйце и се прибавя постепенно.

  5. Количеството на брашното и яйцето е такова, че да се получи гъста смес. Загребва се от сместа и се пържи в незалепващ тиган с малко мазнина. Най-лесно се обръщат с шпатула.

  6. Забележка: Понякога кюфтенцата се разпадат, това зависи от гъстотата на сместа, затова първо се изпържва само едно и ако се наложи се добавя още брашно към сместа и тогава се изпържват и останалите кюфтенца. По време на пърженето може да се наложи да се добави още мазнина в тигана.

Още Вегетариански и веган

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?