Кюфтенца от леща и печени чушки
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Лещата се измива, сварява и хубаво се отцежда от водата.
-
Лука и печените чушки се нарязват много на ситно. За тази рецепта червените са за предпочитане.
-
Смесват се лещата, чушките и лука. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.
-
Отделно се разбива едно яйце и се прибавя постепенно.
-
Количеството на брашното и яйцето е такова, че да се получи гъста смес. Загребва се от сместа и се пържи в незалепващ тиган с малко мазнина. Най-лесно се обръщат с шпатула.
-
Забележка: Понякога кюфтенцата се разпадат, това зависи от гъстотата на сместа, затова първо се изпържва само едно и ако се наложи се добавя още брашно към сместа и тогава се изпържват и останалите кюфтенца. По време на пърженето може да се наложи да се добави още мазнина в тигана.