Вегетариански шишчета с ряпа, гъби и чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 щипка черен пипер млян
- 4 с.л. зехтин
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. сол
- 2 бр. ряпа бяла
- 3 бр. зелени чушки
- 500 г гъби
- 500 г лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Подбират се по-дребни гъби и лук, които се почистват и поставят в купа.
-
Ряпата се обелва и оформя с големината на лука. Чушката се нарязва.
-
За маринатата се смесват зехтин, сол, черен пипер и риган. Зеленчуците се овкусяват и се оставят за кратко в маринатата.
-
Дървените шишчета се накисват във вода и зеленчуците се нанизват.
-
Изпичат се на оребрен тиган, като се обръщат често от всички страни.