Начало > Вегетариански и веган > Овесена каша с кленов сироп и ябълка

Овесена каша с кленов сироп и ябълка

Овесена каша с кленов сироп и ябълка|escape
15
x4
1
15
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Кашата се приготвя, като се смесят овесените ядки, млякото и водата в тенджера и се сварят на средна температура.

  2. Прибавя се щипка сол и се разбърква с дървена лъжица.

  3. Ябълката се обелва, почиства и рендосва на едро.

  4. Оставя се да покъкри около 5-6 минути, като се разбърква. Ако кашата се предпочита по-течна, се добавя още мляко/вода.

  5. Орехите се нарязват или натрошават на малки парчета и се запечат в тиган на средна температура, без мазнина.  

  6. Овесените трици се смесват с ябълката и кленовия сироп, и се разбъркват.

  7. Кашата се сервира с печените ядки и допълнително кленов сироп.

Още Вегетариански и веган

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?