Овесена каша с кленов сироп и ябълка
минути
порции
сложност
Съставки
- 160 г овесени ядки
- 600 мл краве прясно мляко
- 1 щипка сол морска
- 1 бр. ябълки
- 50 г орехови ядки
- 3 с.л. кленов сироп
Начин на приготвяне
-
Кашата се приготвя, като се смесят овесените ядки, млякото и водата в тенджера и се сварят на средна температура.
-
Прибавя се щипка сол и се разбърква с дървена лъжица.
-
Ябълката се обелва, почиства и рендосва на едро.
-
Оставя се да покъкри около 5-6 минути, като се разбърква. Ако кашата се предпочита по-течна, се добавя още мляко/вода.
-
Орехите се нарязват или натрошават на малки парчета и се запечат в тиган на средна температура, без мазнина.
-
Овесените трици се смесват с ябълката и кленовия сироп, и се разбъркват.
-
Кашата се сервира с печените ядки и допълнително кленов сироп.