Кюфтенца от червени чушки
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 бр. яйца
- 3 с.л. краве кисело мляко
- 10 с.л. брашно тип 500
- 1 к.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. черен пипер млян
- 10 бр. чушки печени
- 150 г сирене краве
- 3 ск. чесън стар
Начин на приготвяне
-
Чушките, лука и чесъна се нарязват на много дребно.
-
В отделна купичка се разбъркват млякото, яйцата, содата, олиото, солта, пипера и 5 с. л. от брашното, до получаване на хомогенна смес.
-
Когато се получи желаната консистенция, се добавя и натрошеното сирене, като се разбърква с помощта на бъркалка или шпатула. Постепенно се добавят и останалите 5 лъжици брашно.
-
Тази смес се добавя към чушките и се разбърква добре, да се смесят всички съставки.
-
С лъжица се взима от сместта и се изсипва в тава, застлана с хартия за печене.
-
Пекат се в предварително загрятата фурна на 200 С, до готовност. Не отнема повече от 10-15 минути. Могат и да се изпържат.
-
При поднасяне се гарнират с млечно-чеснов сос от равни дози кисело мляко и майонеза, счукан чесън и копър.