За тестото: Замесва се тесто от брашното, маслото, 2 жълтъка, меда и бакпулвера. Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника.
За пълнежа: Крушите се обелват и се нарязват на кубчета, и се поливат със сока от портокала. Добавя се и настърганата кора. Отделя се 1 жълтък за намазване. Останалите белтъци и цяло яйце се добавят към крушите, заедно с изварата и бадемите.
Ако плодовете са сладки в плънката може да не се слага захар.
Тестото се изважда от хладилника, отделя се 1/3 от него, от което да се направи решетка на сладкиша. Останалото тесто се разпределя във формата и се запича за 5 минути, докато хване лека коричката.
Формата се изважда от фурната, плънката се изсипва върху тестото, прави се мрежа от отделеното такова. Намазва се с жълтък и се слага да се пече още 20-25 минути на 180 С.