Начало > Десерти > Кухен с круши

Кухен с круши

Кухен с круши
60
x12
1
60
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Замесва се тесто от брашното, маслото, 2 жълтъка, меда и бакпулвера. Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника.

  2. За пълнежа: Крушите се обелват и се нарязват на кубчета, и се поливат със сока от портокала. Добавя се и настърганата кора. Отделя се 1 жълтък за намазване. Останалите белтъци и цяло яйце се добавят към крушите, заедно с изварата и бадемите. 

  3. Ако плодовете са сладки в плънката може да не се слага захар.

  4. Тестото се изважда от хладилника, отделя се 1/3 от него, от което да се направи решетка на сладкиша. Останалото тесто се разпределя във формата и се запича за 5 минути, докато хване лека коричката.

  5. Формата се изважда от фурната, плънката се изсипва върху тестото, прави се мрежа от отделеното такова. Намазва се с жълтък и се слага да се пече още 20-25 минути на 180 С.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?