Кростата с череши
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. пудра захар
- 1 бр. шушулка ванилия
- 2 с.л. захар
- 70 г масло
- 500 г череши
- 1 бр. яйца
- 200 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Черешите се размразяват и се слагат в цедка да се отцеди сокът.
-
За тестото в миксера се поставят брашното, яйцето, захарта, ванилията, нарязаното масло, 1 с.л. вода и щипка сол. Замесва се тесто. Тестото се изважда и се разточва кора.
-
Поставя се в тава с хартия за печене. Сипват се изцедените плодове. Краищата се загъват и се пече 30-35 мин на 180.
-
Преди да се поднесе се поръсва с пудра захар.