Крем супа от моркови с джинджифил и канела
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 глава лук
- 3 картофа
- 500 г моркови
- 30 г краве масло
- 150 мл прясно мляко
- 60 г топено сирене
- 3 г джиндифил
- 2 г канела
Начин на приготвяне
-
Морковите се почистват и нарязват на колелца. Лукът и картофите се нарязват на кубчета.
-
В тенджера се загрява маслото, в което се изсипват нарязаните лук, картофи и моркови. Задушават се под капак, докато зеленчуците поомекнат, след което към тях се добавят млякото и малко вода.
-
Овкусява се със сол и с черен пипер. Вари се, докато морковите омекнат.
-
Добавя се топеното сирене.
-
Супата се пюрира и се добавя мляко до получаване на желаната консистенция.
-
Добавят се джинджифилът и канелата и се разбърква.
-
Сервира се с хрупкави крутони, със сметана или с натрошено сирене.