Крем с череши и ванилия



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 бр. шушулка ванилия
- 2 с.л. захар
- 80 г нишесте
- 1 ч.ч. сироп от череши
- 300 г череши
- 1 л краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Нишестето се разтваря със 100 мл. студено прясно мляко и се добавя половината от сиропа от череши.
-
Останалото мляко се сварява със захарта и ванилията. Разтвореното нишесте се изсипва в горещото мляко и се бърка, докато се сгъсти кремът.
-
В дъното на купичките се слагат замразени череши, върху тях се изсипва крем, слагат се още няколко череши и се покриват с още от крема.
-
Кремовете се оставят да изстинат. Преди сервиране се поливат със сироп.