Начало > Десерти > Козунак с бадеми

Козунак с бадеми

Козунак с бадеми|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В малка тенджера се кипват 150 мл прясно мляко. Към него се добавя половин ч.ч. брашно.

  2. Разбърква се докато се получи каша. В другите 150 мл мляко се размива маята, заедно с 1 ч.л. захар.

  3. След това шупната мая се добавя към сместа с брашното. Покрива се и се оставя да втаса.

  4. Останалото брашно се пресява в голяма тава. Прави се кладенче в средата. В него се прибавят разбитите предварително жълтъци, след това и белтъците.

  5. На тънка струя се добавя млякото с маята, малко сол и настъргана лимонова кора. Омесва се, като периодично се добавя от мекото масло.

  6. Когато се появяват мехурчета, значи е време да се прибавят, с месене, малко от натрошените  бадеми. Оставя се да втаса.

  7. Преди да се сложи да се пече козунака се поръсва с филирани бадеми и едра захар. Първо се пече на висока температура, а след 15-тина минути се намалява до умерена.

  8. Изчаква се да се охлади преди да се сервира.

  9. По желание, към рецептата могат да се добавят стафиди.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?