Стопеното масло се разбива с 300 грама захар. Маята се разтваря с млякото, прибавят се останалите продукти, без стафидите и канелата, добавя се и брашното (може да поеме повече от посоченото количество). Оставя се един жълтък за намазване.
Омесва се тесто, докато започнат да се появяват балончета. Оставя се да втаса.
От тестото се откъсват парчета и всяко се разточва на дебела правоъгълна кора.
По дължина кората се поръсва със захар, канела и стафиди. Навива се руло и се завива като геврек. Това се повтаря с всяка кора.
Намазнява се тава за печене с масло, нареждат се козуначените венчета и се оставят да втасат.
След половин час се намазват с разбит жълтък и се поръсват със захар.
Козуначените гевречета се пекат в предварително загрята фурна до готовност.