Начало > Тестени > Козуначени кифли

Козуначени кифли

Козуначени кифли
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 кг брашно тип 500
  • 1 ч.ч. краве прясно мляко
  • 5 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 к.ч. олио
  • 30 г мая
  • 300 г мармалад

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в хладко мляко, прибавя се към останалите продукти (без мармалада) и се замесва тесто, което се оставя да втаса.

  2. След като втаса, се разточва на кори дебели по 5 мм и диаметър около 20 см. Всяка една се намазва с мармалада и завива като кифличка. Отново се оставят да втасат кифлите.

  3. След това се нареждат в тава, предварително намазана с масло и набрашнена. Слагат се в незагрята фурна и се пекат до порозовяване.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?