Начало > Десерти > Козуначен чийзкейк

Козуначен чийзкейк

Козуначен чийзкейк
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Козунакът се нарязва на парчета, поръсва се с рома и с тях се покрива дъното на тортена форма с диаметър 26см.

  2. В купа се смесват крема сиренето, сметаната и захарта, размесва се до хомогенна смес. Единят шоколад се разтопява на водна баня и се добавя в млечната смес, като отново се разбърква добре.

  3. Тази смес се изсипва върху козунака, като се разпределя добре и се оставя в хладилника за 3 часа да стегне.

  4. С останалите два шоколада се прави шоколадов ганаш, като сметаната се загрява до кипване, маха се от котлона и в нея се слагат разчупените парченца шоколад, оставят се минутка, покрити в горещата сметана, след което се размесва до пълното разтопяване и хомогенизиране.

  5. Ганашът се разстила върху вече охладената млечна смес и се декорира по желание с плодове.

  6. Оставя се да престои още 2 часа в хладилник преди да се сервира.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?