Начало > Основни ястия > Класически киш

Класически киш

Класически киш|escape
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 300 г маслено тесто за пай
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 100 г бекон
  • 1 ч.ч. сирене чедър
  • 3 бр. яйца
  • 1 ч.л. брашно тип 500
  • 300 г сметана квасена
  • 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 200 С. Форма за пай леко се намазнява.

  2. Масленото тесто се постила и се притиска към дъното и стените на формата. Излишното тесто се маха, като се изрязва с нож, плъзгайки го по ръба на формата.

  3. Върху тестото се постила хартия за печене и отгоре се разпръсва боб, ориз или специални топчета за печене. Това се прави с цел да не се надуе излишно кората. Пече се за 10 минути, или до златисто. След това се махат зърната и хартията и се пече за още 10 минути.

  4. Зехтина се загрява в тиган и се запържват ситно нарязаните лук и бекон. Готвят се за 3 минути. Извадат се на домакинска хартия, за да се отцедят и охладят.

  5. След това лука и бекона се поръсват върху изпечената кора на киша. Отгоре се разпределя настърганото сирене чедър.

  6. Фурната се намалява на 180 С. Останалите продукти се смесват и се разбъркват. С тази смес се залива киша.

  7. Пече се за още 30-35 минути. Оставя се да се охлади и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?