Фурната се загрява на 200 С. Форма за пай леко се намазнява.
Масленото тесто се постила и се притиска към дъното и стените на формата. Излишното тесто се маха, като се изрязва с нож, плъзгайки го по ръба на формата.
Върху тестото се постила хартия за печене и отгоре се разпръсва боб, ориз или специални топчета за печене. Това се прави с цел да не се надуе излишно кората. Пече се за 10 минути, или до златисто. След това се махат зърната и хартията и се пече за още 10 минути.
Зехтина се загрява в тиган и се запържват ситно нарязаните лук и бекон. Готвят се за 3 минути. Извадат се на домакинска хартия, за да се отцедят и охладят.
След това лука и бекона се поръсват върху изпечената кора на киша. Отгоре се разпределя настърганото сирене чедър.
Фурната се намалява на 180 С. Останалите продукти се смесват и се разбъркват. С тази смес се залива киша.
Пече се за още 30-35 минути. Оставя се да се охлади и се сервира.