Начало > Десерти > Кекс с червено вино и боровинки

Кекс с червено вино и боровинки

Кекс с червено вино и боровинки|escape
80
x8
1
80
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото се разбива с двата вида захар и 1 щипка сол, докато сместа побелее и стане пухкава (най-малко за 6 минути с миксер). 

  2. Добавят се едно по едно яйцата и след всяко се разбърква добре.

  3. В купа се пресяват и се смесват брашното, какаото и бакпулвера. 

  4. Добавят се сухите съставки и 125 мл вино на части, като се редуват и разбъркват. Накрая се прибавят и се разбъркват шоколадите стърготини и боровинки (оставят се за украса) в тестото.

  5. Сместа се изсипва в намазаната с масло и поръсена с брашно или галета кексова форма. 

  6. Пече се в предварително загряна на 175 C фурна, като скарата се качи една позиция нагоре.

  7. Кекса се оставя за 10 минути във формата, след което се обръща върху метална скара и се оставя да се охлади напълно.

  8. За топинга пудрата захар се смвасва с червеното вино и се разбърква, докато се получи гладка и еднородна смес. 

  9. Сместа се разпределя върху кекса и сушените боровинки се разпределят върху топинга.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?