В малка купа се смесват топлата вода (1/4 ч.ч.), маята, 1 с.л. захар, 1 жълтък и пол. ч.ч. брашно. Разбърква се добре. Покрива се с мокра кърпа и се оставя да втаса на топло място за 2 часа, или до удвояване на обема.
На чиста повърхност се прави купчинка от 3 ч.ч. брашно и се прави дупка в средата. В друга купа се разбиват 4 жълтъка, пол. ч.ч. захар, маслото и пол. ч.ч. вода. Сместа с маята се изсипва постепенно в средата и се омесва старателно. Трябва да се получи лепкаво тесто. Меси се 5-10 минути на ръка или се използва миксер с приставка за тесто. Тестото трябва да остане лепкаво.
Намазнява се голяма купа и в нея се поставя тестото, като се овалва в стените й. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя отново да втаса за 2 часа.
Тестото се удря няколко път и се добавят оставащото брашно, жълтъци, яйце, пол. ч.ч. вода, захар и кора от лимон. Меси се върху набрашнена повърхност до пълното абсорбиране на продуктите около 10 минути.
Отново се връща в намазнената купа, покрива се с фолиото и се оставя да почине още 2 часа.
Две форми за пандоро или високи кани за кафе се намазняват и набрашняват. Тестото отново се удря, разделя се на две и се оформя като топки. Всяка се поставя във форма и се оставя така за час и половина.
През това време фурната се загрява на 190 С. Пандорото се пече 35 минути, или до суха клечка. Оставя се да почине 10 минути и след като се извади, се оставя да се охлади напълно.
В малка купичка пудрата захар се смесва с водата и се разбърква. Десерта се поръсва с глазурата.