Кейк с ябълков сок
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/4 ч.л. олио
- 2 ч.ч. брашно пълнозърнесто
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/4 ч.л. сол
- 2 ч.л. канела на прах
- 2 ч.ч. сок от ябълки
- 1 ч.ч. оризово мляко
- 1 к.л. есенция ванилия
- 1/2 ч.ч. кленов сироп
- 1 к.ч. стафиди
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 175 С и дъното на тавичка за печене (25 х 25 см) се намазнява с олио.
-
В голяма купа се смесват брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата и леко се разбъркват с тел, за да влезе въздух.
-
В друга голяма купа се смесват ябълковия сок, оризовото мляко, ванилията и кленовия сироп и се разбиват с тел.
-
Течните продукти се изливат при сухите и се смесват добре. Прибавят се стафидите и се разбърква.
-
Тестото се изсипва в предварително подготвената тавичка и се пече 40-45 минути (до суха клечка).
-
Изчаква се да изстине напълно преди да се сервира.