Начало > Тестени > Казанлъшки понички

Казанлъшки понички

Казанлъшки понички|escape
40
x8
1
40
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря във водата с лъжицата захар.

  2. След като шупне, се добавят брашното и солта.

  3. Прави се меко тесто, което се оставя да втаса.

  4. Тестото се разточва на кора и с две чашки, една по-голяма и една по-малка, се оформят поничките в характерната форма.

  5. Изпържват се в сгорещено олио и се сервират с топинг по желание.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?