Начало > Предястия > Картофки с къри

Картофки с къри

Картофки с къри
30
x5
1
30
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Картофите се обелват и се нарязват на по-едри парчета. Сваряват се за малко в подсолена вода, за да се овкусят равномерно. Не се преваряват, ако се прободат с нож в средата трябва да са сурови. Отцеждат се добре от водата.

  2. Маслото се разтопява и в по-голяма купа се смесва с кърито. Слагат се картофите и се разбъркват много добре с маслото. Когато не са преварени, бъркането е много по-лесно.

  3. В тавичка се поставя хартия за печене, така че да излиза над ръбовете. Прехвърлят се картофите и се запичат.

  4. Сервирамт се с хартията, защото в нея остава овкусеното масло.

  5. Много подходящ сос към картофите е сос от майонеза, кетчуп и горчица, като количествата са на вкус (може се разрежда с кисело мляко). Картофките могат да се залеят със соса или да се топят в него.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?