Картофите се обелват и се нарязват на по-едри парчета. Сваряват се за малко в подсолена вода, за да се овкусят равномерно. Не се преваряват, ако се прободат с нож в средата трябва да са сурови. Отцеждат се добре от водата.
Маслото се разтопява и в по-голяма купа се смесва с кърито. Слагат се картофите и се разбъркват много добре с маслото. Когато не са преварени, бъркането е много по-лесно.
В тавичка се поставя хартия за печене, така че да излиза над ръбовете. Прехвърлят се картофите и се запичат.
Сервирамт се с хартията, защото в нея остава овкусеното масло.
Много подходящ сос към картофите е сос от майонеза, кетчуп и горчица, като количествата са на вкус (може се разрежда с кисело мляко). Картофките могат да се залеят със соса или да се топят в него.