Картофи соте с гъби и вино
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/4.png)
![Картофи соте с гъби и вино|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4804.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Картофите се нарязват, заедно с обелките, на едри кубчета и се слагат да се пържат в загрято олио.
-
Когато се изпържат от едната страна се обръщат. Добавят се скилидките чесън, заедно с люспата, и едро нарязания лук.
-
Когато картофите се зачервят и от другата страна, лука и чесъна се разбъркват и се оставят да се карамелизират.
-
Добавят се едро нарязаните гъби, разбъркват се и се изсипва половината от виното. Когато виното изври се долива останалото.
-
Овкусяват се със сол, черен пипер и ситно нарязан розмарин. Когато зеленчуците попият виното, ястието е готово.