Начало > Предястия > Картофи соте с гъби и вино

Картофи соте с гъби и вино

Картофи соте с гъби и вино
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 щипка розмарин
  • 3 с.л. олио
  • 300 г гъби печурки
  • 4 бр. картофи червени
  • 100 мл вино бяло
  • 4 ск. чесън стар
  • 2 гл. лук кромид стар

Начин на приготвяне

  1. Картофите се нарязват, заедно с обелките, на едри кубчета и се слагат да се пържат в загрято олио.

  2. Когато се изпържат от едната страна се обръщат. Добавят се скилидките чесън, заедно с люспата, и едро нарязания лук.

  3. Когато картофите се зачервят и от другата страна, лука и чесъна се разбъркват и се оставят да се карамелизират.

  4. Добавят се едро нарязаните гъби, разбъркват се и се изсипва половината от виното. Когато виното изври се долива останалото.

  5. Овкусяват се със сол, черен пипер и ситно нарязан розмарин. Когато зеленчуците попият виното, ястието е готово.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?