Начало > Салати > Карибска салата с пиле

Карибска салата с пиле

Карибска салата с пиле|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 1/2 ч.ч. сос терияки
  • 2 бр. домати
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 бр. люти чушлета
  • 2 с.л. кориандър зелен
  • 1/4 ч.ч. горчица
  • 1/4 ч.ч. мед
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. зехтин
  • 1.50 с.л. оцет винен
  • 1.50 с.л. сок от лайм
  • 400 г салатен микс
  • 220 г ананас, компот
  • 1 пак. тортила чипс

Начин на приготвяне

  1. Месото се слага в купа със сос терияки, покрива се и се оставя да се маринова поне 2 часа в хладилника.

  2. За дресинг 1: В малка купа се смесват доматите, лука, лютата чушка и кориандъра. Прибира се в хладилника.

  3. За дресинг 2: В друга малка купа се смесват дижонската горчица, меда, захарта, зехтина, оцета и сока от лайм. Покрива се и също се прибира в хладилника.

  4. Решетката на скарата леко се намазнява и маринованото месо се изпича (маринатата се изхвърля). При липса на скара може да се използва решетъчен тиган или фурната. Накрая се нарязва на лентички.

  5. Салатения микс се разпределя между чиниите. Отгоре се слага по малко от първия дресинг, поръсва се с ¼ от парченцата ананас (отцеден, от консерва). Начупва се тортила (тортия) чипса и се поръсва, а върху него се поставят парченца месо.

  6. Най-накрая се оскусява и с втория дресинг и се сервира.

  7. По желание, към салатата може да се добавят чери доматчета и да чипса да се замени с домашни крутони.

Още Салати

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?