Кадаиф с млечен крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 230 г кадаиф
- 6 с.л. захар
- 5 с.л. масло
- 1.50 ч.ч. орехови ядки смлени
- 230 г студена сладкарска сметана
- 1 бр. малеби
Начин на приготвяне
-
Кадаифа се начупва на малки парченца.
-
Слага се в тенджера и се добавят маслото и захарта. Готви се на средна температура, докато кадаифът стане готов. Добавят се ореховите ядки и се маха от котлона.
-
Малебито се разбива със сметаната, докато сместа стане пухкава.
-
В дълбок съд се слага половината от кадаифа. Млечната смес се изсипва и се покрива с останалата част от кадаифа.
-
Десерта се оставя да стегне и се нарязва на квадратни парчета.