Начало > Тестени > Йоркширски пудинг (Англия)

Йоркширски пудинг (Англия)

Йоркширски пудинг (Англия)|escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 225 г брашно тип 500
  • 1 ч.л. сол
  • 4 бр. яйца
  • 300 мл краве прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Брашното и солта се слагат в голяма купа. Добавят се разбитите яйца и половината от млякото.

  2. Разбърква се докато се получи мека и кремообразна смес. Тогава се слага и останалото мляко и отново се разбърква.

  3. Сместа се оставя да почине за 30 минути. Процеса може да се ускори, като се сложи в хладилника за 10 минути.

  4. Намазняват се форми за мъфини и се загряват във фурната. След това се изсипва от сместа във формичките някъде до 2/3 от обема и се пече за 20-тина минути на около 220 С.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?