Начало > Десерти > Индийски крем Фирни

Индийски крем Фирни

Индийски крем Фирни|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1/2 ч.ч. ориз Басмати
  • 1 л краве прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.л. кардамон на прах
  • 1 щипка шафран
  • 2 с.л. бадеми
  • 2 с.л. шам фъстък

Начин на приготвяне

  1. Ориза се измива хубаво и се отцежда. Прехвърля се в купа и се покрива с вода. Оставя се да се накисне за 2 часа.

  2. Водата се отцежда и ориза се намачква, трябва да се получи каша с видимо едри парченца от ориза.

  3. Смесват се ориза, млякото, захарта, кардамона и шафрана във висок тиган с дебело дъно и се оставя да се готви на средна температура. Разбърква се често, за да се избегне прегаряне на млякото.

  4. Отделя се част от начупените, задължително неосолени ядки за гарниране, а останалите се прибавят към десерта. Разбъркава се добре и котлона се изключва.

  5. Крема се оставя да изстине и се прибира в хладилника. При сервиране се поръсва с ядки.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?