Хляб с ръжено и ленено брашно
![](https://recepti.bg/static/uploads/defaults/default-round-123x123.png)
![Хляб с ръжено и ленено брашно|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4094.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 1 пак. мая
- 350 мл вода
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. ленено брашно
- 3 с.л. пшеничени трици
- 500 г брашно ръжено
Начин на приготвяне
-
Трите вида брашно се изсипват в купа. Солта се поръсва отстрани.
-
Прави се кладенче. Маята се слага в кладенчето, налива се водата и се замесва тестото. Завива се с кърпа и се оставя да втаса.
-
След като втаса тестото се премесва още един път. Оформя се хляба. Правят се прорези отгоре. Поставя се тавичка с вода на дъното на фурната.
-
Хляба се пече за 1 час в предварително загрята фурна на 180 С.