Начало > Тестени > Хляб с брашно от лимец

Хляб с брашно от лимец

Хляб с брашно от лимец
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. олио
  • 2 щипка сол
  • 300 мл вода
  • 1 пак. мая
  • 200 г брашно тип 500
  • 300 г брашно от лимец

Начин на приготвяне

  1. От продуктите се замесва тесто. Лимецът поема повече вода, затова, ако е необходимо, се добавя още малко. Тестото се оставя да втаса.

  2. След като втаса тестото се измесва още един път. Хляба се оформя по желание.

  3. Слага се в тавичка, поръсена с брашно и се оставя отново да втаса.

  4. Пече се на 180 С 45 минути или до готовност.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?