Начало > Тестени > Хлебчета със сирене и босилково песто

Хлебчета със сирене и босилково песто

Хлебчета със сирене и босилково песто|escape
50
x8
1
50
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купичка се размива маята с топла вода. Добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани.

  2. Щом шупне маята се смесва с киселото мляко на стайна температура.

  3. Междувременно се пресява брашното, добавя се солта и се прави кладенче. Шупналата мая с киселото мляко се изсипва и се добавя разтопеното масло.

  4. Започва да се замесва еластично тесто. Слага се да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрита с кърпа или домакинско фолио.

  5. Босилека се пасира с малко зехтин. В купичка се натрошава сиренето.

  6. Тестото се премесва отново и се разделя на две части. И двете топки се разточват на тънки пластове с дебелина около 0.5 см.

  7. Намзват се с босилковото песто, поръсват се със сирене и се завиват на руло. Рулото се прехвърля в тава, покрита с хартия за печене. С остър нож рулото се нарязва на малки триъгълници.

  8. Триъгълниците се намазват с жълтък и малко зехтин. Оставят се за 10-15 минути в тава да втасат.

  9. Фурната се загрява до 200С. Тавата се поставя на долен реотан и се пекат до златисто.

  10. Изваждат се от фурната, напръскват се с малко вода, поставят се в друг съд и се завиват добре с домакинска кърпа. Оставят се да омекнат 10-15 минути преди сервиране.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?