В купичка се размива маята с топла вода. Добавя се захарта, разбърква се и сместа се оставя настрани.
Щом шупне маята се смесва с киселото мляко на стайна температура.
Междувременно се пресява брашното, добавя се солта и се прави кладенче. Шупналата мая с киселото мляко се изсипва и се добавя разтопеното масло.
Започва да се замесва еластично тесто. Слага се да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрита с кърпа или домакинско фолио.
Босилека се пасира с малко зехтин. В купичка се натрошава сиренето.
Тестото се премесва отново и се разделя на две части. И двете топки се разточват на тънки пластове с дебелина около 0.5 см.
Намзват се с босилковото песто, поръсват се със сирене и се завиват на руло. Рулото се прехвърля в тава, покрита с хартия за печене. С остър нож рулото се нарязва на малки триъгълници.
Триъгълниците се намазват с жълтък и малко зехтин. Оставят се за 10-15 минути в тава да втасат.
Фурната се загрява до 200С. Тавата се поставя на долен реотан и се пекат до златисто.
Изваждат се от фурната, напръскват се с малко вода, поставят се в друг съд и се завиват добре с домакинска кърпа. Оставят се да омекнат 10-15 минути преди сервиране.