Маята се разтваря с малко топла вода и щипка захар. Оставя се настрани да шупне.
В купа се смесват брашното от ленено семе и царевичното брашно. Добавя се солта.
Прави се кладенче и се изсипва предварително разбърканото яйце и киселото мляко. Прибавя се и маята. Разбърква се с дървена лъжица до получаване на еластично тесто, като при нужда се добавя по-малко от ръженото брашно, за да не лепне тестото.
Прехвърля се на плот и се омесва меко тесто. Оставя се в купа, покрита с домакинска кърпа за 20-30 минути, докато удвои обема си.
Тестото отново се премесва. Разделя се на части и се оформят хлебчетата. Подреждат се в намазнена с малко зехтин тава и се пекат около 45 минути при температура 180 С.
Хлебчетата се изваждат от фурната, напръскват се с малко студена вода и се покриват с кърпа, за да омекнат.