Начало > Тестени > Хлебчета от ленено брашно

Хлебчета от ленено брашно

Хлебчета от ленено брашно|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.ч. брашно ръжено
  • 1/2 ч.ч. брашно царевично
  • 1 ч.ч. ленено брашно
  • 1 щипка захар
  • 1 щипка сол хималайска
  • 1 бр. яйца
  • 200 мл краве кисело мляко
  • 1/2 пак. жива мая

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря с малко топла вода и щипка захар. Оставя се настрани да шупне.

  2. В купа се смесват брашното от ленено семе и царевичното брашно. Добавя се солта.

  3. Прави се кладенче и се изсипва предварително разбърканото яйце и киселото мляко. Прибавя се и маята. Разбърква се с дървена лъжица до получаване на еластично тесто, като при нужда се добавя по-малко от ръженото брашно, за да не лепне тестото.

  4. Прехвърля се на плот и се омесва меко тесто. Оставя се в купа, покрита с домакинска кърпа за 20-30 минути, докато удвои обема си.

  5. Тестото отново се премесва. Разделя се на части и се оформят хлебчетата. Подреждат се в намазнена с малко зехтин тава и се пекат около 45 минути при температура 180 С.

  6. Хлебчетата се изваждат от фурната, напръскват се с малко студена вода и се покриват с кърпа, за да омекнат.

  7. Поднесят се с масло и шарена сол.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?